Cik ēdam un ko ēdam !?

Vidējais latvietis gada laikā apēd 40 kilogramus liellopa gaļas, 20 kilogramus cūkgaļas, 12,5 kilogramus zivju un 9 kilogramus vistas gaļas. Tāpat notiesā 207 olas un 108 kilogramus dārzeņu, priekšroku dodot kartupeļiem, kam seko tomāti un gurķi.. Tajā pašā laikā viņš izdzer 75 litrus piena, 7 litrus alus un 20 litrus minerālūdens. Kopumā vidējais latvietis vidēji vienā dienā uzņem 2600 kilokalorijas.
(avots : Jānis Brizga www.politika.lv )
Visu cieņu Brizgas kungam, bet kur tad paliek maizīte?

Hamburger


Graudaugu pārtikas produkti cilvēku uzturā ieņem ļoti nozīmīgu vietu. Dietologi uzskata, ka cilvēka uzturā graudaugu produktiem kopā ar kartupeļiem jābūt vismaz 40% no visiem uzturā lietotiem produktiem. Maizes uzturvērtību nosaka gan dažādu maluma kviešu, rudzu, kā arī citu graudaugu milti, gan produkti, ko maizei pievieno - piena produkti, taukvielas, cukurs, olas, klijas, dažādu sēklu vai augļu maisījumu.
(avots:www.medicine.lv)

Centīšos turpmāk atgādināt par šo veselībai nozīmīgo un garšīgo produktu!Un pie viena vēlos pateikt Paldies par atbalstu un sadarbību Hanzas Maiznīcai, kuras lielisko produkciju var atrast vai ik vienā tirdzniecības vietā Latvijā.

3 komentāri:

Unknown teica...

Strādāju reklāmas jomā un esmu saskāries ar ēdienu foto specifiku.Vienkārši kolosālas ēdienu bildes jums sanāk.Esmu patiesi priecīgs ka arī Latvijā ir fotogrāfi kuri māk garšīgi nobildēt un prezentēt pārtiku.Visu cieņu! Ēriks

FOTO ar pODZIŅU teica...

Paldies! :)

Anonīms teica...

Uh! Man pat ēst sagribējās. Pilnīgi piekrītu,ļoti garšīgi ēdienu foto!