(avots:google.com)
Šajā gadījumā mēs citronu termiski apstrādājam, bet kūka patiesi ļoti garda ! ))))))))
Citrona kūka
Forma 24x20cm
200g sviesta
200g skābā krējuma
2,5 gl. miltu
1/2 tējk. vaniļas cukura
1/2 tējk. dzeramās sodas
1 citrons
1 gl. cukura
sāls
ola apsmērēšanai
Citronu ar visu mizu sarīvē uz smalkās rīves un sajauc ar glāzi cukura. Vieglāk ir rīvēt aukstu citronu, no ledusskapja.
Sviestu izkausē un sajauc ar krējumu.
Miltos iemaisīt dzeramo sodu, šķipsniņu sāls, vaniļas cukuru un iemaisīt sviesta maisījumā. Visu kārtīgi sajauc. Izveido bumbu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 min.
Mīklu sadala divās nevienādās daļās - vienai jābūt mazliet mazākai par otru. Izrullē lielāko mīklas gabalu, ieklāj to formā, uzloka maliņas,pārklāj ar citrona pildījumu un apsedz ar otru izrullētu miklas daļu. Maliņas aizloka. Apsmērē ar olu un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 15-20 min. 180 grādos.
Atdzesē un tikai tad sagriež, lai nedrūp.
Tas ievārījums, kas sanāk pildījumam, ļoti garšīgs ir ari pats pa sevi. To var gan pie pankūkām pasniegt, gan tējā citrona vieta likt. Krējuma vietā var ņemt arī saldo krējumu, tikai tad miltu mazliet vairāk vajag pielikt. Kūka ir ļoti garšīga, ar izteiktu citrona garšu!
12 comments:
Vai nebūtu iespējams pielikt bildi, kas sanāk, kad citronu ar visu mizu rīvē uz smalkās rīves? Uz parastas bleķa rīves?
Nu daudz jau ir šeit pat publicētas bildes ar rīvētu citronu..., uz parastās bleķa rīves sarīvēti.
http://www.bonappetit.lv/2010/02/viens-ziemas-rits.html
un šeit arī redzams - http://www.bonappetit.lv/2011/01/svetdienas-brokastim.html
Lai izdodas ! ;)
paldies par linkiem! Tiešām izskatās apetītlīgi galarezultātā tā citronu zapte! Neticami:) noteikti izmēģināšu:)
Uz veselību! ;)
Vēlreiz atgriežos pie seviinteresējusā jautājuma:) Par to rīvāšanu - varbūt vari kādu knifiņu ieteikt KĀ to citronu sarīvēt līdz galam? Un kuru rīves daļu tomēr labāk izmantot- lielās skaidiņas, mazās vai to kasīkli?
Linda
Es parasti rīvēju uz pašas smalkākās - uz kāsīkļa ))))
Protams, ka 100% sarīvēt citronu uz šīs rīves, neierīvējot ādu un nagus, nav iespējams.Tāpēc iesaku tomēr nepažēlot to citrona mizas daļu un izmest to miskastē )))Un iesaku pielikt pie darba vīrieti - viņiem tas labāk padodas
ā, uz kasīkļa tomēr, skaidrs. Es rīvēju sākuma uz mazajām skaidiņām, tad, kad apnika, uz lielajām:) Zini, ari ļoti normāls rezultāts. Sanāca, ka beigās jāaizmet daļa baltās mizas, bet , manuprāt, tas tieši labi - jo tā ir rūgtākā daļa un nemaz nebija žēl:) Dzelteno ārpusi pirms ārā mešanas norīvēju, jo to man bij žēl:)
Paldies un nakamreiz mēģināšu uz visvismalkākās! Vismaz sākumā :)
vakar izmeginaju so recepti, kuuka super garsiga :) pat neticaas! :)
un galvenais-ljoti vienkarsi pagatavot :)
Paldies par so recepti, iesaku visiem! :)
mmm, gribu cept, bet nav skaidrs vai tas saldais vai skābais krējums domāts?
rodas jautājums, vai skābais vai saldais krējums domāts un uz cik lielu cwpamo formu tas paredzēts? dikti gribās izmēģināt...
Skābais. Parastais skābais krējums. % arī nav nozīme. Tikai, lūdzu, krējums, nevis krējuma izstrādajums, jo visādi brīnumi var notikt ))))
Atvainojos, par formu nepiefiksēju uzreiz. Man ir 24 x 12 cm. Ja būs par pāris cm mazāka, nekas. Ar lielāku gan jāskatās.
Ierakstīt komentāru