Ziema tuvojas!

Pirmajā rudens dienā jābūt taču kādai nopietnai receptei! Nu jau ziema nāk, jāsāk ēst nopietnāki ēdieni.
Šis ir tāds īsts vīriešu un ziemas ēdiens.

Cūkgaļas karbonādes ar karamelizētiem alū sīpoliem.

Meat with onion

2 porcijām vajadzēs:
2 cūkgaļas karbonādes 1,5-2 cm biezas (var būt ar kauliņu);
2 ēd.k. sviesta;
2 lieli sīpoli;
1 tējk. cukura;
150-200ml alus (labāk tumšo);
sāls/pipari pēc garšas


Karbonādes šķēles apbērt ar sāli un pipariem no abām pusēm. Uzkarsē pannu un izkausē 1 ēd.k. sviesta. Cep gaļu no abām pusēm līdz gatavībai. Ja gaļas šķēles ir biezākas vai ir bail, ka nav izcepies, tad gaļu var ielikt cepeškrāsnī uz 5-10 min. 180 grādos. Gatavās karbonādes turi siltumā.
Tajā pašā pannā izkausē otru ēdamkaroti sviesta un apcep gredzenos sagrieztus sīpolus. Pievieno sāli, piparus un cukuru. Aptuveni pēc 10 min. sīpoli paliks brūni - culurs sāk karamelizēties. Kad visi sīpoli būs vienmērīgi brūni pannā ielej alu. Uzvāri un ļauj kādu laiku pavārīties. Viss alkohols iztavikos un paliks tikai garša.
Gaļu pasniedz ar sīpoliem un klāt var pasniegt maizi, lai var uzslaucīt garšīgo mērci.


Meat with onion


Te labi iederēsies konjaciņš. Nu lai sasildītos! :))

3 komentāri:

Anonīms teica...

Super skaistas bildes!!! Labākās ko esmu redzējusi! Gita

Anonīms teica...

Paldies!
Pirmoreizi cepu karbonādi!!! Paldies par aplausiem :0
Trāpijās šī recepte, un sanāca garšīgi, apēdu un vakarā cepšu atlikušo gaļu.
Vienīgais: man gaļa sanāca pasausa. Es uz pannas izkausēju sviestu (karstums 7), tad šajā pašā temp. apcepu no katras puses pa 5 min. (viena puse ierāvās uz iekšu un palika bāla, gabali sanāca apmēram 2.5 cm resni), tad liku cepeškrāsni uz režīmu: silda augša, silda leja, temp. 180 uz 15 min. uz redelītēm, bet tā, ka viņa nepalika brūnāka, tad pēdējās 7 min. uzliku 3-dimensiju gaisu pie tās pašas temp. Gaļa palika pabāla, bet iekšā bija gatava un garšīga. Vienīgais pasausa!? Ko vajadzētu darīt, lai viņa būtu sulīgāka?
Par recepti PALDIES!!! Nezināju un nevarēju iedomāties, ka k-ko tik garšīgu var tik ātri pagatavot!

FOTO ar pODZIŅU teica...

Karbonādes sulīgums atkarīgs no izvēlētā gaļas gabala, rekomendēju izvēlēties kakla karbonādi.Jo tajā ir nepieciešamie tauciņi kuri cepot atdod nepieciešamo mitrumu (tauku).Vēl var piekopt saucamo "Šoka temperatūru", uzreiz cept uz lielākas uguns (temperatūras) līdzīgi kā steiku. Bet tā gatavošanas burvība jau ir tā mazā neziņa.Cep kā gribi, katru reizi sanāk mazliet savādāk! :) Lai izdodas arī turpmāk!