Gaļa kažociņā

P1014334


Mana dēliņa pirmā fotogrāfija - Ziemassvētku apsveikums jums!

Šī ir drīzāk tāda pusrecepte. Kā uzkoda tā jau man bija šeit.Tagad būs kā pamatēdiens.


Christmas meat


Gaļa kārtainā mīklā.

700g maltās gaļas
300 g šampinjonu
1 sīpols
3-4 ķiploka daiviņas
75g Rasas sviesta
zaļumi
sāls, pipari pēc garšas
2 saldētās kārtainās mīklas lapas
ola apsmērēšanai

Ar gaļu viss ļoti vienkārši )))
Sīpolu un ķiplokus sasmalcināt un apcept sviestā. Sagriezt šampinjonus un pievienot tur pat pannā. Visu kopā sautēt apmēram 7-10 min. Mazliet atdzesēt un iejaukt maltā gaļā.Pievienot sāli, piparus, sakapātus zaļumus un visu kārtīgi sajaukt. Minūtes 10-15 nolikt nostāvēties.
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Kārtaino mīklu atkausēt. Salikt lapas kopā tā, lai viena būtu virsū otrai uz 2 cm. Izrullēt. Uzlikt malto gaļu un malas augšpusē saspiest kopā, nogriežot lieko mīklu nost. No atlikumiem izvedot dekoru. Izdurt mīklā mazus caurumiņus, lai nāk ārā karstais gaiss un cept cepeškrāsnī līdz brūnai garoziņa apmēram 30 min.

Pasniegt var ar dārzeņiem vai zaļiem salātiem.
Laba ideja Ziemassvētku galdam vai citiem svētkiem!

Nav komentāru: