Etiopijā nav stingri noteikta ēdienu pasniegšanas secība. Visi ēdieni tiek pasniegti vienlaicīgi un tad katrs pats izvēlas, ko ēst. Katrā maltītē galdā tiek likts vismaz viens ass un viens maigs ēdiens.
Šis ir no asiem ēdieniem.
Zirņu pikas Etiopiešu gaumē
Šai receptei vajadzēs zirņu piku masu. Kā to pagatavot, es jau šeit esmu stāstījusi.
Recepte:
zirņu piku masa
2 sīpoli
2 burkāni
1 asais čili pipars
4-5 ķiploku daiviņas
1 ēd. k. olīveļļas
2 ēd.k. dzidrināta sviesta
2 ēd.k. tomātu pastas
eļļa fritēšanai
1 ēd.k. sakapātu pētersīļu
No zirņu piku masas taisa bumbiņas un atstāj uz pusstundu uz dēlīša apžūt.
Sīpolus, burkānus un ķiplokus notīrīt un sagriezt kubiņos.
Katliņā izkausēt Zelta sviestu un apcept tajā dārzeņus. Pievienot tomātu pastu un pāris minūtes pasautēt. Pieliet 400ml ūdens vai buljona un vārīt 30 min. līdz burkāni ir gatavi.
Katliņā uzkarsēt eļļu līdz 175 gr. Zirņu pikas uzmanīgi apcept līdz brūnai garoziņai un salikt uz papīra dvielīšiem , lai notek liekie tauki.
Burkānu mērcei pievienot sāli, piparus un smalki sagrieztu čili piparu. Pārlikt tur zirņu pikas un atstāt uz pāris minūtēm, lai ievelkas. Pasniegt ar sakapātiem zaļumiem.
Nu vienīgais, ko es nedarīju - es nefritēju. Bet vienkārši zirņu pikas apcepu pannā.
Un sviests man bija šāds:
Tas ir jau attīrīts sviests, dzidrināts. Ražo mazs ģimenes uzņēmums. Tas ir ļoti veselīgs un visādi citādi vērtīgs sviests! )))
Ļoti netradicionāli, bet garšīgi!
Avots -" Pasaules virtuve"
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru