Zirņu pikas Etiopiešu gaumē

Ideju šai receptei esmu aizņēmusies no Etiopiešu nacionālās virtuves.
Etiopijā nav stingri noteikta ēdienu pasniegšanas secība. Visi ēdieni tiek pasniegti vienlaicīgi un tad katrs pats izvēlas, ko ēst. Katrā maltītē galdā tiek likts vismaz viens ass un viens maigs ēdiens.

Šis ir no asiem ēdieniem.

Zirņu pikas Etiopiešu gaumē

Šai receptei vajadzēs zirņu piku masu. Kā to pagatavot, es jau šeit esmu stāstījusi.

P1014363

Recepte:

zirņu piku masa
2 sīpoli
2 burkāni
1 asais čili pipars
4-5 ķiploku daiviņas
1 ēd. k. olīveļļas
2 ēd.k. dzidrināta sviesta
2 ēd.k. tomātu pastas
eļļa fritēšanai
1 ēd.k. sakapātu pētersīļu

No zirņu piku masas taisa bumbiņas un atstāj uz pusstundu uz dēlīša apžūt.
Sīpolus, burkānus un ķiplokus notīrīt un sagriezt kubiņos.
Katliņā izkausēt Zelta sviestu un apcept tajā dārzeņus. Pievienot tomātu pastu un pāris minūtes pasautēt. Pieliet 400ml ūdens vai buljona un vārīt 30 min. līdz burkāni ir gatavi.
Katliņā uzkarsēt eļļu līdz 175 gr. Zirņu pikas uzmanīgi apcept līdz brūnai garoziņai un salikt uz papīra dvielīšiem , lai notek liekie tauki.
Burkānu mērcei pievienot sāli, piparus un smalki sagrieztu čili piparu. Pārlikt tur zirņu pikas un atstāt uz pāris minūtēm, lai ievelkas. Pasniegt ar sakapātiem zaļumiem.
P1014368

Nu vienīgais, ko es nedarīju - es nefritēju. Bet vienkārši zirņu pikas apcepu pannā.
Un sviests man bija šāds:
P1013521

Tas ir jau attīrīts sviests, dzidrināts. Ražo mazs ģimenes uzņēmums. Tas ir ļoti veselīgs un visādi citādi vērtīgs sviests! )))

Ļoti netradicionāli, bet garšīgi!

P1014361
Avots -" Pasaules virtuve"

Nav komentāru: