Veltījums siera cienītājiem

Man ir tāda darba specifika, ka šobrīd gatavojos jau Valentīndienai un Lieldienām. Un tādi svētki, kā Ziemassvētki un Jaunais gads jau palika aiz muguras. Bet ikdienā es tomēr baroju savu ģimeni un šodien mums vakariņās  kartupeļu-siera strūdele ar siera mērci.

Šī recepte nāk no ziemeļu-austrumu Itālijas. Uz šī regiona virtuvi ļoti lielu ietekmi atstāja Austrija un arī šajā Itālijas regionā daudz cep štrūdeles. Bet atšķirībā no Austrijas, štrūdeles šeit taisa ne tikai saldās. Pa cik šeit pamatā audzē govis piensaimniecībai, tad arī uzturā vairāk izmanto nevis gaļu, bet pienu un piena produktus.  Šī štrūdele ir siera mīļotāju sapnis!

Potato strudel



Recepte:

200g kārtainās mīklas
300g  maļgas, latterija stadžionata vai cita izturēta siera no govs piena
2 lieli kartupeļi
1 olas dzeltenums
1,5 ēd.k. miltu
1,5 ēd.k. sviesta
0,5 l piena
1 ēd.k olīveļļas
sāls

Kartupeļus ar visu mizu novārīt, mazliet atdzesēt, notīrīt un uzreiz saspaidīt ar kartupeļu stampiņu. Pievienot sāli.
Uz smalkās rīves sarīvēt 200g siera un sajaukt ar kartupeļu biezputru.  Loģiski, ka man nebija sieri, kas norādīti recept­ē un man pat nav ne jausmas, kas tie tādi ir ))) Man kauns, bet tādus neesmu ne tikai ēdusi, bet arī redzējusi. ES, kā jau normāla latviete, aizvietoju ar Rīgas Piena kombināta  Edama sieru .
Mīklu izrullēt. Pildījumu uzlikt pa vidu mīklai tā, lai to varētu nosegt ar mīklu no abām pus­ēm. Ruleti pagriezt ar šuvi uz leju un apsmērēt ar olu dzeltenumu. Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī apmēram 20 min, līdz mīkla iegūst zeltaino krāsu.
Atlikušo sieru sagriezt kubiņos. Katliņā izkausēt sviestu, pievienot miltus un apcept miltus 2 min. Pievienot pienu un visu sajaukt. Pievienot sieru un visu laiku maisot izkausēt. Kā pēdējo pievienot olīveļļu.
Pasniegt, pārlejot štrūdeles gabaliņus ar siera mērci.

Nav komentāru: