Īpaša Ziemassvētku pastēte

Sveiki! ES neesmu pazudusi! Vienkārši tik daudz kas darāms bija pēdējā brīdī pirms Ziemassvētkiem, ka nesanāca laika neko ierakstīt. Bet receptes ir un tiks publicētas!
Vistas aknu pastēte ar šokolādi

Chicken pate with chocolate


700 g vistu aknas
2 vidēji sīpoli
4 ķiploka daiviņas
200 g sviesta
2 timiāna zariņi
200 ml Madeiras vīna
1 gl. piena
daži rozmarīna zariņi
sāls, pipari pēc garšas
augu eļļa

Vistas aknas iemērkt pienā uz 30 min. un tad nosusināt ar papīra dvielīti (piens vairs nav vajadzīgs)
Sīpolus un ķiplokus sasmalcināt un apcept katlā ar biezu dibenu līdz gatavībai.
Lielā pannā apcept 3 ēd.k. eļļas aknas ar timiāna zariņiem apm. 1-2 min. no katras puses. Pievienot sāli un pieliet vīnu, uzvārīt, noņemt no uguns un atdzesēt.
Aknas ar mērci sasmalcināt blenderī. Neizslēdzot motoru pievienot sīpolus ar ķiplokiem un istabas temperatūras sviestu. Pievienot sāli un piparus pēc garšas.
Kam nav blenders, tas var izmalt caur gaļas maļamo mašīnu.
Konsistencei jābūt kā biezs krējums. Ja masa tomēr ir pašķidra vai pabieza, tad iesaku izkausēt un pieliet vēl sviestu.

Pastēti pārliet sagatavotā traukā un ielikt vēsā vietā, lai sastingst.Ar pāris stundām ir pietiekami.

Sagatavot šokolādi. Priekš tam 50 g 85% šokolādes uzkausēt ūdens peldē un sajaukt ar 50 ml saldā krējuma. Pārliet visu pāri pastētei un atstāt uz 2 stundām, lai sastingst, bet vislabāk uz visu nakti.

Chicken pate with chocolate


Gatavot pastēti ļoti ērti nelielās formiņās ar noņemamām malām. Ja tādu nav, tad var jebkurā citā traukā, bet jāizklāj ar plēvi, lai būtu vieglāk izņemt ārā.
Es izmantoju plastmasas spainīšus (no skābētiem kāpostiem) un izgriezu dibenu, uzliku uz šķīvja ar plāto malu uz leju. Pa caurumu var saliet gan pastēti, gan šokolādi vai želeju un tad, kad sastingst, smuki izņemt ārā kā torti.

Pasniegt var ar svaigu Franču maizi vai tostiem no Hanzas maiznīcas vai arī tāpat, uz šķivīša, kā torti.

Bread with chicken pate


Šodien ir iznācis jaunais Ziemassvētkiem veltītais Dienas ēdienu numurs! Tajā esmu publicējusi vēl vienas pastētes recepti,  ar granatābolu želeju un Ziemassvētku cepeša recepti. Ļoti vienkārša, ar to tiks galā pat iesācējs! Un ļoti garšīga! Iegādājies jauno "Dienas ēdieni" numuru tuvākajā preses tirdzniecības vietā!


EDIENI05_vaks

Avots - laperla-foto.livejournal.com

Nav komentāru: