Siera konfektes
200g Edama siera
200g "Limbažu piena" kausēta siera
100g zilā siera
150g Monterego siera
100g mandeles vai lazdu riekstu
Bļodā ar dakšiņu saspaidīt zilo sieru, pievienot kausēto sieru (es ņēmu bez piedevām) un rīvēto Edama sieru. Visu kārtīgi sajaukt.
Sarīvēt Monterego sieru uz smalkās rīves un uzbērt uz lēzena šķīvīša.
Ar slapjām rokām paņemt apmēram 1 tējk. siera masas un saviļāt bumbiņu. Iespiest viducī riekstu, tad aizlipināt ciet un saviļāt vēlreiz bumbiņu. Jau gatavu bumbiņu apviļāt sarīvētā sierā no visām pusēm.
Līdz pasniegšanai turēt ledusskapī.
Ideāla uzkoda pie šampanieša glāzes. Bumbiņas var apviļāt ne tikai sierā, bet arī zaļumos, paprikas pulverī, sasmalcinātos riekstos, karijā. Var arī eksperimentēt ar sieriem un veidot konfektes no dažādiem sieriem. Arī iekšā var ielikt laša gabaliņu vai olīvi. Te var izdomāt visu ko, lai konfektes būtu dažādas un skaisti izskatīsies jūsu Jaungada galdā!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru