Rudens - ir ābolu laiks. Ābolu rudenī ir daudz un tiem , kam nav piedāvā ābolus tie, kam ir! Ābolus viens otram piedāvā radi-draugi un kaimiņi, darba kolēģi un paziņas. Un kāda dažādība - dzelteni un sārti, mazi un lieli, saldi un skābi, mīksti un cieti...Man visvairāk garšo sulīgi un cieti āboli, izmēram nav nozīmes, gluži tāpat kā skābuma pakāpei. Tās šķirnes, kas man negaršo un ir iemaldījušās manās mājās, es izmantoju dažādu ēdienu pagatavošanai.
Šodien būs klasiskais ābolu pīrāgs.
Recepte
āboli
1 gl. miltu
1 gl. cukura
3 olas
cepampulvers
Cukuru sakult ar olām, pievienot miltus un pustējkaroti cepamā pulvera. Ietaukot formu, ielikt ābolus un pārliet ar pagatavoto masu. Un cepeškrāsnī iekšā!
Šī ir klasiskā biskvīta recepte - man liekas, ka šo recepti zin katra saimniece.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru