Austrumu uzkoda

Nolēmu ievietot arī šeit recepti no "Dienas ēdienu" iepriekšējā numura, ja nu kāds nav paspējis iegādāties žurnālu un šo recepti palaidis garām.

Liellopa gaļas uzkoda ar laima mērci

Šādi pagatavota gaļa ir ļoti populāra Taizemē un Kambodžā. Tie ir vienlaicīgi gan asi, gan maigi dēļ marinādes.

022


Recepte:

800g liellopu gaļas
4 ķiploka daiviņas  (sasmalcināti)
1/4 gl. sēņu sojas mērces
1 tējk. tumšās sojas mērces
3 ēd.k. brūnā cukura
1 tējk. melno piparu
1 ēd.k. zemesriekstu eļļas
4-5 laimu sula
sauja zemesriekstu

Pasniegšanai - salātu lapas  (šķirnei īpaši nav nozīmes, bet frilisse izskatās labāk)

Lielā bļodā sajaukt abas sojas mērces un pievienot tējkaroti cukura. Samaisīt, kamēr cukurs izšķīst. Pievienot eļļu, pusi ķiploku un pusi melno piparu.
Gaļu sagriezt taisnstūros un ielikt marinādē. Visu kārtīgi sajaukt, lai visi gaļas gabaliņi būtu noklāti ar marinādi. Apsegt ar plēvi un ļaut ievilkties 30 min - 1 st. istabas temperatūrā.
Mērcei riekstus sasmalcināt blenderī vai ar stampiņu. Laimu sulu sakult ar cukuru līdz viss cukurs ir izkusis. Pievienot riekstus, atlikušos ķiplokus un piparus.

Iemarinētu gaļu var cept uz grilla uzdurot uz koka iesmiņiem vai arī pannā 15-30 sek. no katras puses.

Pasniegšanai - katru gaļas gabaliņu satīt salātlapiņā (var sastiprināt ar zobu bakstāmiem kociņiem) un sakārtot uz šķīvja. Mērci saliet porcijas mērces trauciņos.

Jāēd kopā ar visu salātlapiņu mērcējot gaļas gabaliņu mērcē.

Ļoti ērts pasniegšanas veids - rokas nav taukainas, netīras un mērce nepil uz drēbēm (salātlapiņa aiztur)
Gaļu labāk iemarinēt uz visu nakti.
Liellopu gaļa jāņem labākā, ko var atrast - tad gaļiņa būs ļoti maiga. Bet droši var arī cūkgaļu izmantot.

Avots - gastronom.ru

Nav komentāru: