Itāļu pīrādziņi

Krostoi - tie ir tradicionāli itāļu pīrādziņi, ko gatavo ar dažādiem pildījumiem tikai karnevāla nedēļas laikā. Nosaukums ir cēlies no vārda "krosta", kas nozīmē "kraukšķīga garoziņa". Tagad dažos Itālijas reģionos tie ir pārvērtušies par fast food ēdienu.
007


Krostoi

300g miltu
300g šampinjonu
70g sviesta Rasa
1 gl. piena
1 ķiploka daiviņa
pētersīļi
sāls, pipari pēc garšas
eļļa fritēšanai


40g sviesta izkausēt. Uz tīra galda izbērt kaudzītē miltus un pa vidu uztaisīt iedobi. Tajā ieliet sviestu, pienu un šķipsniņu sāls. Iejaukt mīklu un mīcīt tik ilgi, kamēr mīkla kļūst gluda. Ietīt plēve un ielikt ledusskapī uz 1 stundu.
Pildījumam - sēnes notīrīt un sagriezt. Ķiploka daiviņu un pētersīļus smalki sakapāt.
Pannā izkausēt atlikušo sviestu un apcept tajā ķiploku apm. 30 sek. Pievienot sēnes un cept vēl minūtes 10. Pārkaisīt ar pētersīļiem un izslēgt uguni. Atdzesēt.
009


Mīklu sadalīt divās daļās un izrullēt katru daļu atsevišķi. Uz vienas mīklas daļas sakārtot pildījumu ar atstarpēm, apsegt ar otru izrullēto mīklas daļu un piespiest ar pirkstiem mīklu ap katru pildījuma kalniņu. Ar formiņu vai nazi izgriezt četrstūrīšus vai aplīšus.
Dziļā pannā uzkarsēt eļļu un cept pīrādziņus nelielām porcijām līdz zeltītai krāsai. Gatavos pīrādziņus ņem ārā un liek uz papīra dvielīšiem, lai notek liekie tauki. Pasniedz siltus.

008

Avots - gastronom.ru

4 komentāri:

Anonīms teica...

Diemzel galigi nesanaca, ellaa varot mikla vidu galigi neizcepas, jeela. Ari pasi piradzini sausi. Pec tam vel ieliku cepeskrasni, domajot, ka vismaz vidins izcepsies, vispar vakarinju uzkodas izbojatas...

FOTO ar pODZIŅU teica...

Nesaprotu, kas varēja nesanākt - pildījums iekšā jau ir gatavs. Mīkla pajēla? Tad ir pārak biezā kārtā izrullēts. Sausa var būt tikai mīkla šai gadīumā, jo pildījums ir pietiekami sulīgs - bet šeit ir gaumes jautajums. Man, piemēram, garšo cepti pelmeņi, bet citam tie šķiet pa sausu

Anonīms teica...

Meginaju visadi, ja miklu izrulleju planu, tad pildijums spiedas ara. Man cepti pelmeni ari loti garso. Sausums nebija galvena problema, bet gan jels piradzinu vidus. Jebkura gadijuma paldies, Jusu blogs ir super interesants un garsigs!!!

FOTO ar pODZIŅU teica...

NU tiešām nesaprotu, jo tie paši cepti pelmeņi jums tak sanāk? Tad arī šeit vajadzētu sanākt