Smalkā ķiploku zupa

Mēs varētu janvāri pasludināt par zupu mēnesi! Man liekas, ka ir īstais laiks,kad ēst zupas - tās labi silda, vienlaicīgi ir gan vieglas, gan sātīgas.

Šodien būs Bohēmijas ķiploku zupa

garlic


Šī zupa tiek uzskatīta par patstāvīgu ēdienu, nevis priekšēdienu. Un pasniedz to pusdienās vai vakariņās.

1 sīpols
6 ķiploka daiviņas
250g kūpinātas gaļas
1 puravs
4 kartupeļi
1 l buljona
1 ēd.k. Rasas sviesta
sāls, pipari pēc garšas
1/2 tējk. ķimeņu
1 tējk. majorāna
2 ēd.k. pētersīļu

Sīpolus un ķiplokus nomizo un sīki sakapā. Gaļu sagriež gabaliņos. Puravu nomazgā un sagriež.
Katlā uzkarsē sviestu, ieber sīpolus un ķiplokus un visu apcep. Pievieno galu, pielej buljonu un uzvāra.Pieber sāli, piparus, ķimenes un majorānu.
Zupai pievieno puravu un kartupeļus un uz vidējās uguns vara apm. 20 min, kamēr kartupeļi ir mīksti.
Pasniedz pārkaisot ar sakapātiem pētersīļiem.

Garlic soup


Avots - Pasaules virtuve

Nav komentāru: