Biezpiena pīrādziņi

Ļoti vienkārši un ātri pagatavojami pīrādziņi. Man viņi šķiet tādi "mājīgi" un atgādina biezpiena plācenīšus ar pildījumu.Protams ir iespēja šo pašu recepti variēt un pagatavot arī saldos pīrāgus.Šoreiz ar sēnēm.

105


Biezpiena pīrādziņi ar sēnēm un sieru.

Mīklai:

250g 9% Rasas biezpiena
200 g miltu
2 olas
2 tējk. cukura
1 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. sāls

Pildījumam:
500 g šampinjonu
2 vidēja lieluma sīpoli
125g Monterigo siera
3 ēd.k. augu eļļas
svaigi malti melnie pipari un sāls pēc garšas

eļļa cepšanai


101


Sēnes notīrīt no smiltīm un smalki sagriezt.
Sīpolus sagriezt nelielos kubiņos.
Uz pannas vispirms apcept sēnes un kad viss šķidrums iztvaikos, pievienot sīpolus un cept līdz gatavībai.
Sarīvēt sieru un pievienot jau atdzisušām sēnēm. Pārkaisīt ar sali un pipariem.

102


Visas mīklas sastāvdaļas sajaukt kopā lielā bļodā.
Mīklu sadalīt 2-3 daļās.

103


Darba virsmu pārkaisīt ar miltiem un izrullēt katru daļu tik plānu, cik sanāk. Ar formiņu vai glāzi izgriezt aplīšus, uzlikt katra aplīša vidū pa tējkarotei pildījuma, aizspiest ciet malas.

Pannā uzkarsēt eļļu un cept pīrādziņus nelielās porcijās uz vidējas uguns. Lai pīrādziņi neizjūk cepšanas procesā, tos jāliek uz pannas ar šuvi uz leju.


Avots - laperla-foto.livejournal.com

Nav komentāru: