Brokastis

Ja es jums pajautāšu kādas ir jūsu visierakstākās brokastis, tad droši, ka 7 cilvēki no 10 atbildēs - sviestmaizes.
Nu tad šodien būs pāris idejas, kā atsvaidzināt tradicionālās brokastis. ))))

0029


Sviestmaize ar gaļas ruleti un mārrutkiem.

4 šķēles "Toste" tostermaizes ar klijām
30 g kausētā siera Rasa bez piedevām
4 plānas ruletes šķēles
1 marinēts gurķis
1 sarkanā paprika
mārrutki

Maizes šķēles apziež ar kausēto sieru un uz katras uzliek pa ruletes šķēlei.
Gurķi sagriež ripiņās. Papriku sagriež mazākos gabaliņos. Dārzeņus uzliek pavirsu gaļai un dekorē ar mārrutkiem un zaļumiem.

0032


Sviestmaize pašiem mazākajiem

Breakfast for child


1 šķēle "Tostē" klasiskās tostermaizes
Rasas kausēts siers ar šķiņķi
1 šķiņķā šķēle
1 salātlapa

Maizes šķēli apziež ar sieru, uzliek pa virsu salātlapiņu un šķiņķa šķēli. Dekorē ar olīvēm un papriku. Ja bērns neēd olīves, var izmantot zaļos zirnīšus.

Tosti ar biezpienu

Breakfast


2 šķēles "Tostē" klasiskās tostermaizes
puspaciņa Rasas vājpiena biezpiena
2 ēd.k. Rasas krējuma
1 ķiploka daiviņa
sāls pēc garšās
zaļumi dekoram

Maizes šķēles apgrauzdēt uz pannas un sagriezt trīsstūrīšos vai stienīšos.
Biezpienu sajaukt kopā ar krējumu, smalki sakapātu ķiploku un sāli.
Uz katra tosta uzliek biezpienu un pārkaisa ar zaļumiem.

Hamburgers ar biezpienu,šķiņķi un sieru
Sandwich


2 hamburgera maizītes
4 ēd.k. Rasas biezpiena
pussīpols
4 šķiņķa šķēles
1 ed.k. Rasas krējuma
2 Krievijas siera šķēles
1 neliels marinēts gurķis
smalki sakapāti zaļumi
salātlapas dekorēšanai

Sīpolu smalki sakapāt, atstājot pāris ripiņas dekorēšanai.
Biezpienu sajaukt kopā ar krējumu, smalki sakapātiem zaļumiem,sīpoliem, pievienot sāli.
Hamburgeru maizīti sagriezt uz pusēm.
Uz apakšējās pusītes uzliek pabiezu biezpiena kārtu, pa virsu sakārto gurķu šķēlītes, sīpolu ripiņas, siera šķēli, šķiņķa šķēlītes, salātlapas. Apsedz visu
ar otru hamburgera maizītes pusi.

Sendvičs ar olu salātiem un svaigu gurķi

0036


8 šķēles Vērtes Kviešu sēklu maizes
svaigs gurķis
6 olas
1 tējk. sinepes
2 ēd.k. majonēzes
4-6 zaļie lociņi

Olas novārīt, notīrīt un ar dakšu ne pārāk smalki saspaidīt. Lokus smalki sakapāt. Olas sajaukt kopā ar lokiem, pievienot majonēzi, sinepes, sāli, piparus un visu kopā sajaukt.
Uz 4 maizes šķēlēm uzlikt olu salātus, pa virsu uzlikt svaigā gurķa šķēlītes un apsegt ar pārejām 4 maizes šķēlēm. Sagriezt uz pusēm un pasniegt uzreiz.
Šīs maizītes, lai kā tas arī nebūtu liels kārdinājums, labāk nedot bērnam līdz uz skolu, jo olas ar majonēzi ātri bojājās.

Nav komentāru: