Madrides kartupeļu omlete ar tunci
1 kg ne pārāk miltainu kartupeļu
150 ml olīveļļas
2 sīpoli
1 kārbiņa konservēta tunča
6 olas
sāls, pipari pēc garšās
smalki sakapāti zaļumi
Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlēs.Pannā sakarsē 100 ml eļļas, ieber kartupeļus, apsāla un vienreiz apgroza. Tad samazina karstumu un cep ik pa laikam grozot, vēl 10 min.
Tikmēr nomizo sīpolus un pēc iespējas smalkāk sagriež. Tunci notecina.
Sīpolus iemaisa kartupeļos un turpina cept vēl 10 min, pēc tam lieko eļļu nolej.
Lielā bļodā sakuļ olas ar 1 tējk. sāls un pipariem un iecilā tunci. Šeit pat iemaisa arī saceptus kartupeļus un ļauj dažas minūtes ievilkties.
Panna sakarsē atlikušo eļļu, iepilda kartupeļu maisījumu, nolīdzina un uz lēnas uguns karsē 5 min, lai sarec. Izmantojot šķīvi vai katla vāku, apgriež uz otru pusi un cep vēl 5 min. Pasniedz gan siltu, gan aukstu, pārkaisot ar zaļumiem.
Es tik daudz olu neizmantoju - es liku 4 olas. Arī eļļu izmantoju mazāk, droši uz pusi mazāk. Un klāt pasniedzu tomātu salātus. Bija garšīgi!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru