Vīnes ķeizara pankūkas.
8 olas220ml piena
1 ēd.k. cukura
100g miltu
30g rozīnes
1-2 ēd.k. ruma
30g mandeļu lapiņas
sāls
eļļa cepšanai
50g pūdercukura apbēršanai
Olu baltumus atdalīt no dzeltenumiem.
Baltumus atlikt malā, bet dzeltenumus saputot ar cukuru. Iesijāt miltus, sajaukt un nolikt ievilkties uz 10 min.
Rozīnes iemērkt rumā. Mandeles apcept sausā pannā. Visu iejaukt mīklā.
Olu baltumus saputot ar šķipsniņu sāls un uzmanīgi iecilāt mīklā.
Pannā uzkarsē 1 ēd.k. sviesta un iepilda mīklu pirksta biezumā.Cept uz lēnas uguns zeltaini-brūnus no abām pusēm. Ar dakšiņu saplucināt palielos gabalos, pārkaisīt ar pusi pūdercukura un mandelēm. Ik pa brīdim apmaisīt un cept vēl dažas minūtes, lai cukurs karamelizētos.
Pankūkas liek uz šķīvja un pārkaisa ar atlikušo pūdercukuru.
Nu pa cik es šoreiz cepu pankūku bērnam, tad rumu un rozīnes es neliku, bet pieliku pusīti ābola, sagrieztu šķēlītēs. Austrijā šo ēdienu pasniedz ar ābolu biezeni ( tādi, kā mums pārdodas bērnu biezeņi). Es atkal pasniedzu ar Ekselences saldējuma bumbiņu. Bija trakoti garšīgi! ))))
Vispār šī ir tāda laiku saudzējoša recepte - visu tik saputo un cep, ik pa brīdim apmaisot! Diez vai esmu vienīgā saimniece, kurai nepatīk cept pankūkas - ķēpa liela, darba daudz, no plīts nost ne uz mirkli nevar atiet un ātri visu apēd! Šis variants man patika vairāk! Un protams, ka 8 olas ir krietni vien par daudz! Cepu no 2 olām, attiecīgi samazinot pārējo produktu daudzumu.
(Avots - Pasaules virtuve)
4 komentāri:
to olu tiešām par daudz , te oriģinālā recepte :
80 g Rosinen
Rum zum einlegen für die Rosinen
8 mittelgroße Eier
500 ml Milch
250 g Mehl
100-150 g Zucker
Salz
100 g Butter
Butter zum einfetten
Un Piens ?
anonimajam >>
500 ml Milch...
220ml piena ...
vai pietiks ar šito ?
..un tad to pienu izdzert,kad viss ir nebeidzami sačakarēts, ja? :D
Ierakstīt komentāru