Pasniedz pie vīniem. Teorētiski, Jaungada ballītei vīns vairāk piestāv, taču šādu bumbu var pasniegt arī pie alus.
Siera bumba
250g Rasas kausēta siera
1 burkāns
1 sīpols
40g Monterego siera
1 tējk. mārrutku
zaļie lociņi
50g attīrītu vālriekstu
paprikas pulveris
sāls, pipari pēc garšas
Burkānu, sīpolu un zaļos lociņus smalki sakapāt. Monterego sieru sarīvēt uz smalkās rīves. Riekstus sasmalcināt.
Kausēto sieru sajaukt kopā ar lociņiem, sīpolu, burkānu, sāli, pipariem,papriku, mārrutkiem, rīvētu Monterego un visu kārtīgi sajaukt.
Masu apsegt ar pārtikas plēvi un ielikt ledusskapī uz minūtēm 30.
Rokas samitrināt, saviļāt no siera masas bumbu un apviļāt riekstos. Ietīt gatavu bumbu plēvē un ielikt ledusskapī vēl uz stundu.
Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem, krekeriem, ķiplokgrauzdiņiem.
Man ļoti garšoja ar maizīti no "Hanzas maiznīcas" Tumšie rudzi . Un pati maize man arī ļoti garšo!
3 komentāri:
hm, vai burkāns iepriekš jāvāra vai arī tāpat svaigs kapājams?
Svaigs, noteikti svaigs! Ja būtu vārīts, būtu uzrakstījusi ))) viņu gandrīz nemana un,kad trāpa uz zoba, tā forši kraukšķ. Es sarīvēju vienkārši.
sanāca labi; vienīgi - nespēju iedomāties pie šādas uzkodas jebkādu no vīniem, taču alus gan būtu vietā!
Ierakstīt komentāru