Mūsdienās veikalos nu jau visa kā ir daudz un gana, un arī kausētie sieri ir n-tie veidi. Bet veco labo zupu daudzās ģimenēs vēl atceras un gatavo!
Zupa ar kausēto sieru
1 iepakojums klasiska kausēta siera Rasa
1 liels sīpols
1 selerijas kāts
1 vidējs burkāns
25g sviesta Rasa
50 ml saldā krējuma Rasa
0.5 tējk. karija pulvera
Sīpolu un burkānu notīrīt un smalki sagriezt. Tāpat sagriezt selerijas kātu. katlā ar biezu dibenu izkausēt sviestu un apcept dārzeņus uz vidējā uguns apmēram 5 min, kamēr dārzeņi ir caurspīdīgi. Pārliet ar 1l ūdens un uzvārīt. Kad ūdens sāk vārīties pa vienai karotei pievienot kausēto sieru visu laiku maisot, kamēr siers ir pilnībā izšķīdis. Nogriezt mazāku uguni un vārīt vēl pāris minūtes. PA to laiku saldo krējumu sajaukt ar kariju un pievienot zupai. Kad sāk vārīties izslēgt ārā. Pasniegt pārkaisot ar zaļumiem vai grauzdiņiem.
Avots - gastronom.ru
5 komentāri:
...katlā ar biezu dibenu izkausēt sieru un apcept dārzeņus ....
Vai tiešām ..sieru..., varbūt sviestu?
Jau izlaboju! Liels paldies! )))
PSRS laikos selerijas kātu nemaz nevarēja nopirkt! Spriežot pēc sastāvdaļām, zupa sanāk baisi trekna!
Cien. Anonīm! Selerijas kāti nebija tādi, bet viņi bija - kopā ar selerijas lapiņām! Tumši zaļā krāsā. Un Padomju Savienības lauksaimniecībā (Latvijā jau nu noteikti!) audzēja šo kultūru. Man ļoti žēl, ka jums tas ir paskrējis garām )))))
Un es nekur neesmu rakstījusi, ka publicēšu tikai diētiskas zupas! Ja nevēlaties ēst treknas zupas, ēdiet tikai burkānus un selerijas! Labu apetīti! ))))
Bija selerijas arī PSRS laikā! Mans tēvs strādāja blakus saimniecībai "Rīga" un tur viņam šīs saimniecības darbinieki regulāri piegādāja zaļumus un dārzeņus.Bija arī selerijas!
Ierakstīt komentāru