Kā es braucu GreenPan lūkoties

021


Nu tad labrīt! )))

022


Pirms pāris dienām saņēmu aicinājumu no mūsu sadarbības partnera "Rto" uz mielošanos ( tā bija rakstīts ielūgumā :)) ) un jaunā produkta GreenPan prezentāciju T/C "Alfa". Būšot arī pankūkas, kuras gatavos Ingmārs Ladigs. Nu kā es varu atteikt?! Un ja vēl pankūkas...

044

040

029

Jāsaka uzreiz, ka dzīvē šo pannu redzējusi nebiju un man, kā cilvēkam, kurš milzīgu daļu no saviem skaistākajiem dzīves gadiem pavada virtuvē, šis izstrādājums patiesi interesē. ))))

039

028

027

"Rito" meitenes bija pacentušās godam! Netrūka ne jauku smaidu, ne saviesīgu un interesantu sarunu un neiztika arī bez solītajām pankūkām, kuras Ladiga kungs ar savu palīgu tik spēja cept zinātkāro mēdiju pārstāvju mutēm )))

038

032

Un no Beļģijas (šī valsts ir GreenPan dzimtene) bija atgādāts pārstāvis, kurš vienkāršā un skaidrā angļu valodā izskaidroja - ar ko tad GreenPan atšķiras no parastajām pannām.

031

041


Kam interesē tehniskāka valoda, tad info par pannu var atrast šeit.
Tagad ir pienācis īstais brīdis teikt paldies Diānai ( sia Arkolat mārketinga daļas vadītājai ) par jauko dāvanu! Nu arī es esmu mazliet "zaļāka" un turpmāk gatavošu uz šīs lieliskās pannas! Paldies!

026


025

Tad nu mans pirmais iespaids par šo produktu un pirmā recepte!
Iepriekšējā panna (kas arī nemaz tik slikta nebija, bet ar tradicionālo nepiedegošo pārklājumu) bija no plānāka metāla un līdz ar to ar laiku deformējās, tāpēc taisni uzlikt uz plīts to nemaz nevarēja. GreenPan ir īpašs biezs alumīnija korpuss un augstākās kvalitātes pārklājums Thermolon, tāpēc panna ir smagāka un stabila. GreenPan rokturis ir no speciālā materiāla Bakelite, kas neuzkarst - arī liels pluss un atbilst īstenībai. Vēl cept var arī bez taukvielām, kas ir vēl viens pluss, pie tam diezgan trekns! ))) Un ļooooti viegli kopjama ))) Normālai saimniecei tehniskās lietas interesē mazāk, toties visi mani minētie plusi ir ļoti nopietni! Katrā ziņā, visi pie šādām pannām tiksim, jo līdz 2015 gadam parastās teflona pannas vairs neražos! Starp citu, kādu laiciņu iepriekš skatījos raidījumu, kurā tieši runāja par ekoloģiju un kaitīgo teflona ietekmi uz dzīvo radību. Zinātniski pierādīts, ka kaitīgie tvaiki, kuri rodas teflona pannai pārkarstot kalpoja par iemeslu kanārijputniņu un mazo papagailīšu nāvei. Būrīši ar maziem mājas mīluļiem, kā likums, atrodas virtuvē! Tā kā šīs lietas tiešām ir nopietnas un ir vērts par to aizdomāties!

030


Cepu es, protams, ka pankūkas. Šoreiz franču pankūkas - krepes.

Recepte:
80g miltu
3 olas
350 ml Rasas piena
60g Rasas sviesta
1 tējk. cukura
šķipsniņa sāls
1 paciņa vaniļas cukura

Olas saputo ar cukuru, pievieno pienu un pakāpeniski, turpinot putot, pieber miltus. Pievieno sāli, cukuru, izkausēto sviestu un vaniļas cukuru.
Uzkarsē pannu un uz vidējas uguns izcep plānās pankūkas.

020

Ak, jā! Jebkurš no jums taču var iegūt šo pannu savā īpašumā par baltu velti! Mums konkursiņš sadarbībā ar "Rito"! Vairāk info šeit - bonappetit.lv konkurss!

9 komentāri:

Anonīms teica...

Un maksaa 100 ls? :)

Anonīms teica...

Pirmajās foto olām tik dzeltens dzeltenums, ka saimniecei droši vien no laukiem ved. Veikalos tirgotajām tāda dzeltenuma nav.Bet cik tā panna maksā?

FOTO ar pODZIŅU teica...

Nu par oliņām taisnība - lauku olas! :) Bet kam cena pannai ? Ja var pamēģināt veiksmi un saņemt šo pannu par baltu velti, tikai jāpiedalās konkursā !

FOTO ar pODZIŅU teica...

Nav 100Ls ! Bet ja nemaldos sākot no 30Ls.

Anonīms teica...

vai šai pannai apakšā ir ražotāja informācija par lietošanas iespējām pārtikai , t.i. , tur ir jābūt trīsstūrveida piktogrammai ar burtiem , PPL laikam , precīzi neatceros kādi tieši .

lauma teica...

Kas tai pannai ir par klājumu? Man ir ārkārtīgi laba pieredze ar metālkeramikas pannām (pazīstamākie ražotāji, ko ved uz Latviju arī) ir SKK un Scanpann. Praktiski mūžīgas.

FOTO ar pODZIŅU teica...
Šo komentāru ir noņēmis autors.
FOTO ar pODZIŅU teica...

Lauma, jūsu minētās pannas satur politetrafluoretilēnu (PTFE), ir izstrādātas ar perfluoroktanoīdskābi (PFOA) un var izturēt ierobežotu temperatūru – tikai līdz 260°C. Pannas ar PTFE nevar karsēt virs 260°C nenodarot bojājumus pannai; kad tā ir pārkarsēta, izdalās indīgi tvaiki, kas ir kaitīgi cilvēka veselībai.GreenPan produkti ar jauno patentēto Thermolon tehnoloģiju, kas ir nepiedegošs keramisks pārklājums, atšķiras no standarta pannām ar savu nepiedegošo pārklājumu. GreenPan produkti ir ražoti bez PTFE un PFOA, tie neizdala toksiskus tvaikus, kad tiek pārkarsēti.Izmantojot GreenPan jūs nekaitēsiet ne tikai ekoloģijai, bet neapdraudēsiet arī savu veselību!

FOTO ar pODZIŅU teica...

GreenPan siltumizturība līdz 450°C !