Melu detektors Nr3

"Vēlies svētkus? Izcep pīrāgus!" - tā ir rakstīts uz pīrāgu pusfabrikātu paciņas, ko ražo firma MATSS. Es atcerējos par mūsu sadaļu "Melu detektors" un nolēmu šim eksperimentam izdot finansiālos līdzekļus, kas sastādīja 1,19 Ls (RIMI).

01


Iepakojumā ir 24 pīrādziņi ar gaļu (tā rakstīts uz iepakojuma).

Pīrādziņus vajadzēja uz paplātes salikt tā, lai tie rūgšanas procesā nesaliptu, atstāt atkust uz 1 stundu un novietot siltā vieta, lai uzrūgst. Man neko diži tie beigās neuzrūga. Tikai mazliet piepūtās, mazliet.

03


Cepšanas laikā smaržoja pat ļoti labi! Kā īsti mājas pīrādziņi! Radās pat aizdoma, ka solītie svētki tomēr būs!

02


Un tā pīrādziņi izskatās, izņemti tikko no krāsns - skaisti, vienādi, brūni, spīdīgi.

06

Nu tad manas domas.....
Rezultātā pārāk cieta mīkla, kaut gan, jāatzīst, ka diezgan plāna kārta. Brīdī, kad nokod šo skaisto pīrādziņu, atkal vilšanas - gaidītā pildījuma vietā tukša gaisa telpa un tikai tad pamani pāris gabaliņus gaļas. Un pildījums visiem pīrādziņiem pilnīgi vienādi savēlies kaut-kā uz vienu sānu. JA par mīklas cietību vēl varētu strīdēties - kā saka, gaumes lieta, tad gaļa jeb pildījums pīrādziņos ir viennozīmīgi par maz! Vismaz ja pasaka "pīrādziņš ar gaļu", tad rodas zināma nojausma, ko varam sagaidīt. Šajā gadījumā zināma vilšanās pēcgaršā paliek.

05


Rezumē: saldētava šādi pāris iepakojumi var atrasties,visādam gadījumam. Bet tie ir un paliek pīrādziņi par 0.05 santīmi gabalā (varbūt tāpēc gaļas trūkums)))))).
Vērtējums - 2.5 zvaigznes

4 komentāri:

Anonīms teica...

Tik lēti pīrādziņi, tikai 0.05 santīmi gabalā, tad jau paka maksā bišķi vairāk par santīmu?

Anonīms teica...

Man gan garšoja-jāēd uzreiz,stāvet ilgi nevar,un nevajag pārcept,lai nav sausi!

Anonīms teica...

Ņemot vērā, ka gatavie, jau izceptie dažādu firmu pīrādziņi ir krietni dārgāki par 5 santīmi gabalā un mīklas mēdz būt daudz vairāk un gaļas - tikpat maz, tad šie izskatās ļoti atbilstoši savai cenai, pie tam - ar iespēju glabāt tos ledusskapī, izcept , likt smaržot visai mājai un beigās vēl ciemiņiem neatzīties ka nav paša gatavoti:)

Anonīms teica...

Nosaukums jau varēja būt- Forši, ērti, lēti pīrādziņi