Šobrīd gaļas tirgus ir pārpilns ar dažādas izcelsmes saldētu produkciju un par lielveikalos nopērkamās gaļas izcelsmi mēs varam tikai minēt... Ļoti svarīgi ir iegādāties kvalitatīvu un augstvērtīgu produktu, kurš nāk tepat no Latvijas laukiem. Ir būtiski zināt, kādā saimniecībā jēri audzēti, ar ko baroti un, galu galā, mums vajadzētu būt pārliecinātiem, ka iegādājamies svaigu produktu! Mēs ilgi un cītīgi pētījām Latvijas saimniecības un, kā saka - kas meklē, tas atrod! Visām mūsu prasībām atbilda Aijas Šneideres un Jāņa Miķelsona Zemnieku saimniecība "Mikaitas". Pateicoties šai saimniecībai mēs turpmāk jums pastāstīsim ko tad īsti var pagatavot no jēra gaļas, kā noteikt gaļas gatavību un citu noderīgu informāciju.
Vēl tikai gribu piebilst ka brīdī, kad vēlaties iegādāties šo augstvērtīgo produkciju, bet Vidzeme jums nav īsti pa ceļam, piezvaniet Aijai un jūsu izvēlēto produktu jums atgadās arī uz Rīgu!
Jēra gulašs ar dārzeņiem
700g jēra ribiņas
8 vidēji kartupeļi
1 sīpols
2 burkāni
3 ēd.k. tomātu pastas
5 ķiploka daiviņas
sāls, pipari pēc garšas
zaļumi
eļļa apcepšanai
Jēra ribiņas sadala pa vienai.
Kartupeļus un burkānus notīra un sagriež palielos gabalos.
Sīpolu sagriež gredzenos.
Ķiplokus smalki sakapā
Šo ēdienu gatavo vai nu lielā čuguna katlā, vai nu māla podiņos. Tos vajadzētu uzreiz sagatavot.
Ribiņas apcept pannā un pārlikt katlā vai podiņos. Atsevišķi apcept kartupeļus un pārlikt traukā pa virsu gaļai. Apcept kopā sīpolus un burkānus un beigās pievienot ķiplokus un tomātu pastu. Visu kopā pāris minūtes pasautēt un pārlikt pa virsu kartupeļiem. Pārkaisīt ar sāli un pipariem un pārliet ūdeni pāri tā, lai tikko nosedz visus produktus.
Apsegt trauku ar vāku un ievietot iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apmēram uz 1 stundu. Pēc stundas jāsāk pārbaudīt - viss ir gatavs, kad visi dārzeņi ir mīksti.
Pasniegt var tajos pašos podiņos ar zaļumiem.
1 komentārs:
Izskatās ļoti garšīgi! Kad būs vajadzība,zināsim kur iegādāties gardo gaļiņu!
Ierakstīt komentāru