Atkal spāņu virtuve!

Diezgan vienkārša un ātri pagatavojama recepte. Arī sastāvdaļas ir oriģinālas un neikdienišķas.

White Wine



Vistas fileja ar vīnogām

(2 porcijām)
2 vistas filejas
vīnogas
apmēram 50-80 ml salda vīna (muskats)
1 vidējs sīpols
1/2 citrona (pēc vēlēšanās)
olīveļļa
rozmarīns (pēc vēlēšanās)
sāls-pipari pēc garšas

1. Sīpolu smalki sagriezt un apcept uz lēnas uguns olīveļļā. Pievienot vīnogas un citrona ripiņas un pasautēt visu kopā, samazinot uguni līdz minimumam.
Atsevišķi apcept vistas filejas nelielā eļļas daudzumā. Pārkaisīt ar sāli un pipariem.
Apceptu gaļu (iekšpusē tā var palikt jēla) pārlikt pannā ar vīnogām un pārliet ar vīnu. Palielinot uguni ļaut izvārīties alkoholam apmēram 3-4 minūtes un atkal samazināt uguni. Pievienot rozmarīnu. Uzlikt vāku un zem vāka sautēt gaļu līdz gatavībai.
Pasniegt var ar rīsiem, bet var arī tā ēst.

Chicken with grape



Vīnu var aizvietot ar vīnogu sulu. Var arī ar vistas buljonu - tad gaļa beigās nebūs tik salda. Vīnogas labāk ņemt bez kauliņiem un mazās - tās labāk tur formu.
Rozmarīna vietā var pievienot timiānu.

Corksvrew and cork  
Avots - cuinera-catala.livejournal.com






Nav komentāru: