Gardie krēmi

P1013077


Tukšs! )))) Tur iekšā bija ļoooti garšīgs krēms! )))

Šo recepti es piefiksēju vēl tad, kad cepu lemon bars. Un jau toreiz es uzzināju, ka pildījumu gatavo arī atsevišķi un ēd ar pankūkām, putru, tostiem, izmanto tortēs, kūciņās un ruletēs kā pildījumu.

Saucās kurds un faktiski tas ir vārīts krēms tikai piena vietā šeit ir olas.

Recepte ir no ātrajām un ne pārāk sarežģītām.

Sākšu ar citronu kurdu.

P1012563


2 citronu sula un miziņa
50g sviesta
150 g cukura
2 olas

Citronu sulu sajaukt kopā ar cukuru un rīvētu miziņu. Pievienot gabaliņos sagrieztu sviestu un likt ūdens peldē vārīties.
Olas uzputot.
Kad sviests izkusīs lēnām ieliet olu masu. Vārīt ūdens peldē visu laiku jaucot, kamēr masa paliks bieza.
Gatavo krēmu no ūdens peldes un salikt burciņās. Glabāt ledusskapī (līdz 10 dienām).

P1012578


Man jau nu ļoooti garšoja!

Un es nolēmu paeksperimentēt un izmēģināt ar citām sulām.
Man no Very Berry stāv dažādas sulas un nektāri. Nolēmu izmēģināt aroniju sulu.
Starp citu, man kāda meitene pačukstēja, ka vislētāk šīs sulas varot iegādāties firmā Gemoss, Mūkusalas ielā.

P1013072


Aroniju kurds

1 gl. aroniju sulas
2/3 gl. cukura
6 olas
100g sviesta

Šoreiz es olas saputoju ar cukuru, pievienoju izkausētu mikroviļņu krāsnī sviestu, sulu un uzliku vārīties ūdens peldē. Bez ūdens peldes vārīt man ir bail, jo var saiet kunkuļos. Viss! Tikko sāk biezēt, tā ņem nost un saliek burciņās.
Šim variantam man bija vairāk sulas, tāpēc arī pārējās proporcijas ir lielākas.

P1013060


Protams, ka man garšoja!Izmēģināju vienkārši sajaukt ar kefīru, ar pārslām brokastīs. Ļoti garšīgi!

Avots - kuking.net

1 komentārs:

Anonīms teica...

Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!