Naranjas confitadas bañadas en chocolate

Ceļojam uz Spāniju!Šis ir spāņu tradicionāls Ziemassvētku gardums.

Karamelizēti apelsīni šokolādē


P1012472


Recepte:
4-6 apelsīni (atkarībā no izmēra)

600 g cukura
300 ml ūdens
250 g rūgtas šokolādes


Apelsīnus sagriezt apmēram 5 mm biezās ripiņās. Ja būs resnāki - būs pārāk rūgts, ja plānāki - vidiņš izjuks.

Apelsīnu ripiņās pārliet ar vārošu ūdeni un paturēt pāris minūtes - tas noņems rūgtumu.
Uzkarsēt ūdeni ar cukuru, pārlikt tajā apelsīnu ripiņas un vārīt uz lēnas uguns apmēram stundu - pusotras līdz apelsīni kļūst caurspīdīgi. Apelsīnus izņemt un salikt uz restēm, lai notek liekais šķidrums. Pārlikt uz cepešpannas un pažāvēt krāsnī 100 grādu temperatūrā 15-20 min. Atdzesēt.

Jau šajā etapā saņemam vērtīgu mantu - karamelizētus apelsīnus. Tos jau var izmantot kā cukātus.

Bet var arī pusīti apelsīna ripiņas iemērkt izkausētā šokolādē un nolikt uz restēm nožūt.


Pašus apelsīnus es cepeškrāsnī nežāvēju, jo man bija bail, ka tās kļūs pārāk cietas. Es vienkārši saliku uz cepamā papīra un atstāju uz palodzes līdz nākamajam rītam. Apelsīni pažuva, bet palika mīksti un sulīgi. Un rūgtās šokolādes vietā izmantoju piena-riekstu šokolādi, ko viegli visā trauciņā izkausēt mikroviļņu krāsnī. Pārkaisīju ar sadrupinātiem riekstiem. Tā šokolāde man ir no firmas DAMPS. Ļoti ērti glabāt un arī izmantot!

P1012494


Krūzītē ir Melnā kafija ar Rīgas balzāmu un putotu saldo krējumu.

1 komentārs:

Anonīms teica...

"iemetu "nosaukumu googles tulkotājā un super ... Šokolādes tuvās apelsīnu sukādes . Kolosālākais paēdiena nosaukums , nu šitais noteikti piesaistītu latvietim uzmanību vairāk kā tas spāniskais .