Cvetajevu ābolu kūka
Pēc leģendas tieši šo kūku māsas Cvetaevas, Anastasija un Marina,pasniedza saviem viesiem.
(uz 23 cm lielu formu)
2-3 lieli āboli
Mīklai:
70g krējuma
160g miltu
1 tējk. cepamā pulvera
100g Rasas sviesta
Krēmam:
200g krējuma
200g cukura
1 ola
1 ēd.k. ar kaudzi miltu
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem.
Sviestu izkausēt uz mazas uguns.
Lielā bļodā izsijāt miltus ar cepamo pulveri, pievienot krējumu un sviestu un iejaukt mīklu. Miklai jāsanāk ļoti mīkstai.
Formu ietaukot un ieklāt krustām-šķērsām divas cepamā papīra strēmeles. Malām jākarājas ārpusē. Aiz šīm malām vēlāk būs vieglāk izņemt kūku no formas ārā.
Mīklu ar pirkstiem izsmērēt formā, uztaisīt bortiņus.
Ābolus notīrīt un sagriezt plānā šķēlītēs (to viegli var izdarīt ar dārzeņu mizojamo). Pēc vēlēšanās - pārkaisīt ar kanēli.
Krēmam: saputot kopā krējumu, cukuru, olu un miltus. Krēms sanāks pašķidrs, bet cepšanas procesā tas sabiezēs. Pārliet krēmu pāri āboliem.
Cept cepeškrāsnī apmēram 50 min.
Atdzesēt formā 10 min un pasaucot palīgu aiz papīra malām izņemt kūku no formas.
Ļoti garšīgi ar saldējumu. Man te ir Ekselence ar rozīnēm
Man tikai bik krēmam pa daudz cukurs likās.
Bet tā - ideāla kūka!
Ļoti gaisīga, ļoti maiga.... nu tāda...tāda...poētiska!
1 komentārs:
Cvetajevu vai Cvetaevu ?
otrs-baigi līdzīga ar latvisko ābolmaizi , bet ātrajā izpildījumā ... un tas ir lieliski , jo izpildās ekspromtā , tā teikt , vienā elpas vilcienā ! Un pie tam vēl maza apjoma ,vienas kūciņas ietvaros. Paldies par recepti .
Ierakstīt komentāru