Zupa Avgolemono
Šī ir Grieķu virtuves recepte
1 vista
rīsi
5 olas
4 citronu sula
svaigi malti pipari, sāls
4 ēd.k. smalki sakapātu pētersīļu
No vistas uzvārīt buljonu. Vistu izņemt, atdzesēt un atdalīt gaļu no kauliem.
Gaļu atgriezt katliņā un pavārīt 2 min.
Rīsus uzvārīt atsevišķi. .
Lielā bļodā olas saputo ar citronu sulu līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno sāli un piparus. Tad pakāpeniski olu masā ielej pāris kausiņus karsta buljona, visu laiku maisot.
Pārliet katlā, pievienot rīsu un vēl mazliet pavārīt.
Pasniegt ar kapātiem zaļumiem.
Uz aptuveni 3-3,5 l lielu katliņu es ņēmu tikai vienu citronu un divas olas. Četri citroni man likās krietni padaudz. Un pareizi vien bija! Man arī ar vienu citronu likās pietiekami skābs, kur nu vēl 4....)))
Šī ir tā pati zupa, tikai dekorēta jau ar garnelēm
Un trešais variants - ar ķiploku grauzdiņiem.
Pasniegt var dažādi!
Avots - www.sassyradish.com
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru