Grieķu nacionālā zupa

Zupa  Avgolemono

Soup

Šī ir Grieķu virtuves recepte


1 vista
rīsi
5 olas
4 citronu sula
svaigi malti pipari, sāls
4 ēd.k. smalki sakapātu pētersīļu

No vistas uzvārīt buljonu. Vistu izņemt, atdzesēt un atdalīt gaļu no kauliem.
Gaļu atgriezt katliņā un pavārīt 2 min.
Rīsus uzvārīt atsevišķi. .

Lielā bļodā olas saputo ar citronu sulu līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno sāli un piparus.  Tad pakāpeniski olu masā ielej pāris kausiņus karsta buljona, visu laiku maisot. 

Pārliet katlā, pievienot rīsu un vēl mazliet pavārīt.

Pasniegt ar kapātiem zaļumiem.

Uz aptuveni 3-3,5 l lielu katliņu es ņēmu tikai vienu citronu un divas olas. Četri citroni man likās krietni padaudz. Un pareizi vien bija! Man arī ar vienu citronu likās pietiekami skābs, kur nu vēl 4....)))


Shrimp soup


Šī ir tā pati zupa, tikai dekorēta jau ar garnelēm

Un trešais variants - ar ķiploku grauzdiņiem.
Vegetable soup


Pasniegt var dažādi!

  Avots - www.sassyradish.com

Nav komentāru: