Sautēti ingvera āboli ar viskiju un putukrējumu.
80g ingvera saknes
2 citronu sula
1 kg ābolu
250g cukura
1 ēd.k. vaniļas cukura
200ml viskija
200g saldā krējuma
Ingveru nomizot un sarīvēt uz smalkas rīves. Iebērt bļodā un sajaukt ar citronu sulu.
Ābolus nomazgāt, nomizot, izgriezt serdi un sagriezt palielās šķēlēs. Pievienot ingveru un pārkaisīt ar cukuru, vaniļas cukuru.Pārliet ar viskiju un atstāt uz apmēram 2 stundām lai ievelkas.
Ābolus ar visu šķidrumu pārlikt katlā un uzvārīt. Sautēt uz lēnas uguns līdz āboli kļūst caurspīdīgi. Noņem katlu no uguns, atdzesē un tad liek ledusskapī līdz tie atdziest pavisam.
Saldo krējumu saputo. Ābolus ar sīrupu liek trauciņos un dekorē ar putukrējumu.
Avots - Pasaules virtuve
1 komentārs:
Beneficial info and excellent design you got here! I want to thank you for sharing your ideas and putting the time into the stuff you publish! Great work!
Ierakstīt komentāru