Burvju pulverītis no Maggi



Ar šo es atklāju jaunu rubriku - "Melu detektors". Šo rubriku nefinansē neviens no oligarhiem, narkobaroniem un finanšu grupējumiem. Izdevumus, kuri saistīti ar testējamā produkta iegādi, pagatavošanu un degustēšanu sedz paši bonappetit.lv darboņi!
 Vai reklāmās solītais piepildās? To arī mēģināsim noskaidrot šajā rubrikā!

Un pirmais, ko nolēmām izmēģināt, ir tās burvīgās Maggi-idejas, kuras atliek tikai iebērt maisiņā un maisiņa saturs pārvēršas par gardu un skaistu ēdienu.

Un šodien izmēģināju Maggi-ideju vistai ar ķiplokiem.


Droši vien visi ir redzējuši šo reklāmu. Man brīžiem pēc reklāmas noskatīšanās rodas kompleksi - reklāmās pat bērns var pagatavot brīnumainu trīsstāvīgu torti, bet man pat kartupeļu biezputra no paciņas izskatās pēc....es paklusēšu! ))))




Pašu rullīti es latviešu valodā neatradu - tikai lietuviešu.

Maggi-idea


Ņēmu 8 vistas kājiņas (viss tika darīts kā rakstīts receptē uz paciņas), ieliku maisiņā, kas bija jau iepakojumā ar Maggi un aizlīmēju ar sarkanu uzlīmīti, kas arī bija paciņā. Tikai man tā uzlīmīte visu laiku nāca nost, un nācās aizsiet ar vienkāršu diegu. Uzņēmu laiku un ieliku cepeškrāsnī. 

Maggi-idea


Pēc stundas, atverot cepeškrāsni, man palika bail - maisiņš tā piepūtās, man radās aizdoma, ka tas viss tūliņ kā sprāgs....kā lidos viss pa gaisu.... Man te ir bijuši vairāki eksperimenti (kādreiz pastāstīšu), pēc kuriem esmu jau tā iedresēta, ka kaujas "stoika" man jau ir vienmēr!)))  Bet maisiņš ar klusu svilpienu nopūtās pats. Uf, viss kārtībā!.





Maggi-idea





Secinājums - garšīgi,  bet manuprāt priekš bērna ir tomēr pārāk ass.
Nezinu, kas tajā burvju pulverītī vēl bija piejaukts klāt, bet uz manu bērnu tas iedarbojas apmēram tā pat kā Makdonalds.Bērns ar kāri apēda trīs maģiskos stilbiņus un pēc stundas "nofenderēja" vēl vienu.Testējot auto vai kino filmas ir pieņemts sniegt vērtējumu.Tad nu arī mēs esam nolēmuši šajā rubrikā izteikt savu subjektīvo (bet tomēr pamatoto)vērtējumu.Maksimālā atzīme šajā rubrikā būs piecas zvaigznītes - ***** par cik šo rubriku tikai aizsākam maksimālo atzīmi nolēmām pietaupīt un nebūt tik devīgiem."Maggi Idea vistai ar ķiplokiem" saņem **** zvaigznes un secinājumu - Gala rezultātā tīri garšīgas vistu kājiņas, reklāmā redzamais nav tālu no patiesības.

6 komentāri:

FOTO ar pODZIŅU teica...

Šo man pierakstīja komentāros:
"уверен, что в составе Магги есть глютомат натрия. А он, говорят, и аллергии вызывает, и отрицательно влияет на детское внимание, делает их геперактивными. И, верно подмечено, действует как МакДональдс. Это усилитель вкуса, который влияет сразу на все участки языка ( в то время, как кислое, солёное, сладкое, горькое влияет на строго определённый участок), а потому вызывает привыкание. Это может выстроить неправильные отношения с едой, так сказать."

Anonīms teica...

nu re , tīri automātiski atradi pareizāko risinājumu tai kules gala aizsiešanai. Ir tāda cepešu folija , izskatās kā gara kule bez abiem galiem , tad tur tādi no plastmasas aizvelkamas lentītes , kad lentīšu komplekts iztērējās ( jo pa 2 vajag ) un vēl tā folija bija palikusi , tad es arī aiztinu galus ar diegu , un nekāda vaina , nesadega un cepetis izcepās pa pirmo .
un par to nātrija glukonātu tais Maggi , tad tas ir konservants , kas sargā no pelēšanas , ar visām no tā izrietošām sekām , tas sargā arī "cilvēka zarnas " :)

Anonīms teica...

cik ļoti cilvēki nemil savu ķermeni, ja gatavi ēst tādu drausmīgu ķimiju. Pēc tam tik sākas veselības problēmas un nevar saprast no kā. Priekš bērniem tā vispār ir Inde ar lielo burtu!!!!

vincene teica...

Nātrija glutamāts (E621) NAV konservants, tas ir garšas pastiprinātājs, kā jau rakstīja Viktorija. Īpaši bīstams un neieteicams bērniem.
Re, kur simptomi, no e-vielas.lv):

* Galvassāpes
* Neskaidra redze
* Astma
* Depresija
* Bronhu spazmas
* Redzes pasliktināšanās
* Sirds slimības

Anonīms teica...

Ļoti nepareizs ir pats pirmais secinājumu teikums - ka, autoresprāt, pārāk ass priekš bērna, jo nākamais teikums seko, ka bērnam ļoti garšoja un nočiepa vēl ceturto. :)

Anonīms teica...

Vispār iekš tā maisiņa ir ietīta balta plastmasas stiprinajuma lentīte, kas ļoti labi visu tur kopā. Un es parasti lieku vairāk stilbiņu iekšā, jo garšvielu diezgan padaudz. :)