Rožmaizītes
Ābolu rožmaizītes
Recepte:
3-4 lieli āboli
kārtainā mīkla (to var jau gatavu nopirkt veikalā)
šokolāde pēc vēlēšanās
cukurpūderis
Ābolus sagriezt ar visu miziņu plānās-plānās šķēlītēs. Novārīt 3 min. cukurūdenī un nolikt atdzist.
Mīklu izrullē un sagriez plānās strēmelītēs, apmēram 2 cm platas. Salikt uz katras strēmelītes ābolu šķēlītes pakāpeniski viena uz otras (kā zvīņas) un sarullēt. Saspraust ar zobu bakstāmiem. Ābolu maliņas iesmērē ar izkausētu šokolādi un pārkaisi ar cukurpūderi.
Cep cepeškrāsnī apmēram 30 min.
Ābolus es tomēr iesaku nevārīt. ES novārīju, kā bija teikts receptē un man visi āboli izjuka. Mēģināju arī mazāk vārīt un vienkārši paturēt cukurūdenī, bet tad man lūza. Beigās, kad jau kādu kilogramu ābolu sabojāju un sarullēju tikai 5 rozītes, man pieleca - ābolus vajag plānās šķēlītēs sagriezt, pārkaisīt ar cukuru un atstāt uz kādu brītiņu. Cukurs iesūcas un ābolus var skaisti satīt rozītē.
Tieši tāpat var uztaisīt maizītes ar desu. Desu var ņemt gan kūpinātu, gan parasto. Tikai, ja desa ir resnāka, tad šķēles labāk griezt uz pusēm. Es te vēl vienu kļūdu pieļāvu - es vispirms satinu rozītē un tad tinu iekšā mīklā. Bet ja salikt desas šķēles pa visu mīklas strēmelīti un tad satīt, tad rozītes sanāk krāšņākas.
2 komentāri:
found your site on del.icio.us today and really liked it.. i bookmarked it and will be back to check it out some more later
Great information! I’ve been looking for something like this for a while now. Thanks!
Ierakstīt komentāru