Salāti, kas var aizvietot pusdienas

Kam vēl ir Ziemassvētku noskaņojums?  Man jau ir! Es jau cepu piparkūkas un visa māja smaržo pēc kanēļa, āboliem, krustnagliņām. )))Un mazajās dekoratīvajās mājiņās vakaros jau mirgo svecītes.....
Gribās jau egli atstiept mājās un izdekorēt! Bet bail, ka vīrs nolems, ka esmu jukusi!
Pakavēsimies vēl pie salātiņiem. Tās var būt gan pusdienas-vakariņas tiem, kam vēl līdz svētkiem jānomet kādus liekos kilogramus, gan svētku galdam noderēs.

Appetizer
.

Pirmie ir ļoti tradicionāli Latvijas salāti - rasols. Atšķiras no pārējiem ar to, ka tajos tiek izmantoti vienlaicīgi gan zivis, gan gaļa.

Salad


vārīti kartupeļi
vārīti burkāni
šķiņķis
vārītas olas
siļķe
marinēti gurķii
krējums vai majonēze

Visas sastāvdaļas sagriezt un pārliet ar mērci.
Es izmantoju siļķi sinepju mērcē "Ņam-ņam"  no firmas  Roze GV un ar to pašu mērci no bundžiņas pārlēju salātus. Ļoti garšīgi sanāca!
Tiem, kas ievēro diētu - mērcei jābūt vairāk skata pēc, nevis lai vaigus tur smērētu!))))
Un gribēju vēl par marinētiem gurķiem pateikt. Tie, kas mani labi pazīst, zin -  labākā konfekte man ir marinēts gurķis un labākā torte ir picca! (Man negaršo saldumi!) Labākais cilvēces izgudrojums - siļķe un marinēts gurķis! Priekš manis vismaz tā tas ir. Esmu ļoti izvēlīga un ne katrus gurķus ēdīšu. Man negaršo ļoti etiķaini, pārspīlēti saldi - viņi visi ir ar īpatnēju ķīmisku garšu. Iemācījos arī atšķirt - tajās burkās, kur dibenā var redzēt mazas baltas bumbiņas (koriandrs laikam) - tie arī ir visnegaršīgākie gurķi. Un visvairāk man garšo lielos spaiņos, ko tirgo Centrāltirgū. Bet tur ir jāpasmaržo, jo ļoti bieži šmaucās - izņem no burkām un pārliek spaiņos. )))) Bet no tiem īstiem spaiņiem nāk Ezerkauliņu marinēti gurķi. Kā saka mana draudzene Laura - džīzes, cik tas ir garšīgi!)))) Es tiešām iesaku!



Nu un tagad vēl viena ideja salātiņiem.

Salad


vārīti kartupeļi
āboli
Fetas siers
vālrieksti
salātlapas vai rukkola

Visu sagriezt, sakārtot šķīvī un pārliet ar pāris karotēm medus.
Šajā gadījumā es uzreiz ņēmu medu ar vālriekstiem. Kam ir alerģija uz medu - var ar kļavu sīrupu pārliet. Bet arī tā, lai ir tikai smaržai, nevis tā, lai pēc tam var izvārtīties spalvās un tēlot briesmoni! )))

Un jā - kartupeļus es mazliet apcepju pannā.  Tā ir garšīgāk!

2 komentāri:

Anonīms teica...

tie graudiņi,baltie ne strīpainie , laikam ir sinepju graudiņi . Tie dod asumiņu gurķiem .... nu bet koriandra sēkliņas ir apaļas un strīpainais , pavēro kādas tās ir burku dibenā . Koriandrs ir tas kas " dod spēku vīrietim " ... ja kas .

Anonīms teica...

What a great resource!