Zivju diena!

Šodien nav ceturtdiena, bet tomēr būs zivju diena! )))


P1019438



Pastēte ar kūpinātu sviesta zivi

500g kūpinātas sviesta zivs
1 sīpols
2 novārītas olas
majonēze vai krējums

Sviesta zivi (Peprilus triacanthus latīniski) sasmalcināt. To var izdarīt blenderī, bet tad labāk uzreiz ar krējumu vai majonēzi. Bet var arī ar dakšiņu saspaidīt. Pievienot smalki sakapātu sīpolu un olas un visu kārtīgi sajaukt.


P1019402



Tartars no siļķes
(16 maizes šķēlītēm)

2 bundžiņas Matje siļķes
1 ābols
2 marinēti gurķi
1 sarkans sīpols
2 tējk. asu sinepju
2 ēd.k. olīveļļas
2 ēd.k. krējuma
1 ēd.k. etiķa
1 tējk. medus
sāls, pipari pēc garšas
dilles
8 šķēlītes maizes "Tumšie rudzi"

Siļķi sasmalcināt. Ābolu notīrīt un smalki sagriezt kopā ar marinētiem gurķiem. Visu sajaukt kopā.
Lielā bļodā sakult sinepes, eļļu, krējumu, medu un etiķi, pievienot sāli un piparus pēc garšas. Pārliet ar mērci tataru un uzmanīgi sajaukt. Pārklāt ar foliju un ielikt ledusskapī minimums uz 30 min.
Dilles sakapāt un iejaukt tatārā, visu vēlreiz kārtīgi sajaukt. Pēc nepieciešamības pievienot vēl sāli un piparus.
Katru maizes šķēlīti sagriezt pa diagonāli uz pusēm un uz katru izlikt tartaru. dekorēt ar dillēm.

P1012402



Nosaukums " Matjes" cēlies no holandiešu vārda "meisje" jeb jauna meitene. Tas tāpēc, ka arī šīs siļķes ir jaunas un vēl nav nērsušas ikrus un tāpēc tās ir īpaši garšīgas. Pēc nozvejošanas siļķes iesāla speciālā sālījumā.



Avots - "Pasaules virtuve"

2 komentāri:

Anonīms teica...

tikai ne sīpolus pie sviesta zivs . Nupat , šorīt pussešos no rīta , tikko no migas un uz kafiju gaidot , plāānu šķēlīti kūpinātas sviesta zivs uz saziedējušas rupjmaizes ar svīkstiņu pārsmērētu .... mmmmmmm

Anonīms teica...

It’s really a nice and helpful piece of information. I’m glad that you shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.