Es pie Sigņa blogā izlasīju, ka recepte ir instrukcija, kā no sastāvdaļām, kuras tu esi aizmirsis nopirkt, izmantojot rīkus, kuri tev nav, pagatavotu ēdienu, kuru pat suns neēstu! Par suni nav taisnība - bija tik garšīgi, ka visu paši apēdām! Viss pārējais ir tieši pa tēmu!
Šie pīrādziņi ir daļēji manis izgudroti, daļēji - Tunisijas recepte. Drīzāk tā - pīrādziņi pēc Tunisijas virtuves motīviem.
Šos pīrādziņus Tunisijā sauc par brikiem. Mīklu gatavo no ļoti smalkas mannas, ilgi un kārtīgi izmīca un tad plāni-plāni izrullē un beigās fritē. Šo dīvaino mīklu varot aizstāt ar filo mīklu vai arī ar kārtaino mīklu. Kā jūs saprotat, filo mīklu mums veikalos es neesmu redzējusi, mīklu no mannas vēl jo vairāk. Pat nojausmas nav, kā to gatavo!
Pildījumam izmanto tunci, kaperus, jēlas olas un pētersīļus. Tuncis man mājās nebija (vīrs, ziniet, sen makšķerēt nav bijis!), toties bija kūpināts asaris no RozesGV. Kaperi bija tikai pavisam sīki kā zirnīši, toties ir lielais spainis ar marinētiem gurķīšiem no Ezerkauliņiem. Eļļas arī bija žēl, jo bija tikai labas kvalitātes olīveļļa (dargā!)....
Tā arī radās pīrādziņi ar kūpinātu asari un marinētiem gurķiem.
Es ņēmu:
300g kūpināta asara gaļas
2 marinētus gurķus
1 sīpols
pētersīļi
sāls, pipari pēc garšas
paipalu olas
4 plāksnes kārtainās mīklas
Sīpolu smalki sagriezt. Gurķus sagriezt kubiņos. Pētersīļus sakapāt.
Pannā uzkarsēt olīveļļu un apcept tajā sīpolu līdz tie ir caurspīdīgi. Pašās beigās pievienot pētersīļus un kopā pāris minūtes pasautēt.
Kūpinātu asari sīki sakapāt, pievienot gurķus, sīpolu masu, sāli, piparus pēc garšas un kārtīgi samaisīt.
Mīklu plāni izrullēt, sagriezt kvadrātos un un katra kvadrāta uzlikt pa vienai ēdamkarotei pildījuma. ES vēl dažiem pa vidu uzliku pa vienai vārītai paipalu olai. Izveidot pīrādziņus? salikt uz cepešpannas, apsmērēt ar sakultu olu un cept cepeškrāsnī līdz brūnai garoziņai.
Lūk tā man sanāca!
5 komentāri:
zinot ka manna ir smalki malti kviešu putraimi , kurus vēlāk skrotē - tas ir padara kaut kādā veidā apaļus (tik priekš kam ?) , varētu mēģināt uztaisīt teiksim : Latviskā tunisijas mīkla jeb Tunisijas pīrāgu mīkla latviešu gaumē ? No kā ? No rupji bīdelētiem kviešu miltiem , ir taču rupji malti rudzu milti , no kuriem cep mājas maizi , tāpat ir rupjbīdelēti kviešu milti no kuriem cep "nesmuku", pelēcīgu baltmaizi mājās un kuras ātri sakalstot... bet sakaltusi ar ķīselīti tik gārda
jā , un ko nozīmē fritē , vai tas būtu cep eļļā ?
Eguci - Fritēšana
Latviski šo procesu bieži apraksta kā vārīšanu taukos. To var darīt gan parastā katlā, gan speciālā fritēšanas ierīcē. Parasti fritē 160 līdz 200 grādu karstā eļļā. Lai noteiktu, vai eļļa katlā ir pietiekami uzkarsusi, tajā iegremdē koka karoti un vēro – ja ap to parādās gaisa burbulīši, var sākt fritēšanu.
Iegremdējot katlā produktus, dari to pamazām, jo pārāk daudz, it sevišķi saldētu, produktu atdzesē eļļas temperatūru un salīp.
Filo mīkla ir nopērkama veikalā "Sky".:)
Paldies, Zane! ;)
Ierakstīt komentāru